text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Rittal’s vernieuwde ventilatoren: Blue e+ ventilatoren

Krachtig – duurzaam - betrouwbaar


Als onderdeel van het proces van Rittal doorvoert om zijn producten continu te blijven verbeteren zijn er sinds 1 mei 2024 nieuwe ventilatoren beschikbaar. Deze nieuwe ventilatoren zullen de huidige gaan vervangen.


Deze nieuwe ventilatoren bevatten alle positieve elementen van de oude versie, maar ook innovaties zoals:

  • Hogere luchtdoorlaat door het toepassen van een vouwfiltermat
  • Aansluitmogelijkheid voor een IoT-interface, waarmee je informatie ontvangt over de status, het gebruik, bedrijfsuren of energieverbruik van de ventilator
  • De nieuwe ventilatoren beschikken over een nood-koelfunctie, voor onverwachte hitte in de kast (let op: alleen bij EC-ventilatoren)
  • Automatische filterreiniging (alleen mogelijk in combinatie met een IoT-interface)


Met deze ventilatoren verlaag je jouw energiekosten. Dit is een koeloplossingen die kracht, efficiëntie en eenvoud combineert. De nieuwe ventilatoren zijn beschikbaar in de volgende varianten:

  • AC/DC
  • EC
  • EMC


De ventilatoren bevatten een nieuw ontwerp. Het ontgrendelingsmechanisme is verbeterd en daardoor zijn de filtermatten gemakkelijk te vervangen en ben je verzekerd van gemakkelijkere en ook snellere montage. De ventilatormodulen blijven onveranderd.


Het stilstaan van machines kost geld. Een ventilator die uitvalt, kan enorme schade veroorzaken.


Ontdek hoe de nieuwe Blue e+ ventilatoren kunnen bijdragen aan verbeteringen binnen jouw dagelijkse werkzaamheden!

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    18.09.2024
    Rittal - Bescherm en optimaliseer jouw technologie met de AX IT
    De AX IT wandbehuizingen zijn al jaren onderdeel van het portfolio van Rittal. Vanuit de markt bleek er vraag te zijn naar maatwerkoplossingen. Om die reden heeft Rittal naast de standaard AX IT het portfolio uitgebreid met 3 innovatieve oplossingen.
    Lees verder
  • NEWS
    01.08.2024
    Rittal - Blue e+ ventilatoren
    Bij de inbouw van componenten in schakelkasten is warmte-ontwikkeling een vaak onderschat aandachtspunt. Om de temperatuur onder controle te houden, worden ventilatoren en uitgangsfilters nog vaak gebruikt.
    Lees verder
  • NEWS
    30.04.2024
    Rittal - AX & KX in roestvaststalen versies nu verkrijgbaar
    Sinds 1 maart 2024 is het productassortiment van Rittal uitgebreid en worden AX-wand/vloerkasten en compacte KX-behuizingen in roestvaststalen versies aangeboden. De plaatstaal AX-behuizing wordt op grote schaal gebruikt als systeemkast voor de meest uiteenlopende toepassingen. Rittal komt nu met een variant op deze behuizing.
    Lees verder
  • NEWS
    22.04.2024
    Rittal - VR-sokkel
    Duik in de wereld van het VX-sokkel plintsysteem – een opvolger die jouw kastopstelling naar een hoger niveau tilt. Meer stabiliteit, maar ook een vlekkeloze installatie. Ervaar de evolutie van jouw werkruimte vandaag nog! Rittal streeft ernaar zijn producten voortdurend te verfijnen en te verbeteren. Als onderdeel van dit proces is het VX-sokkel plint systeem opnieuw ontworpen is dit product sinds 1 maart 2024 verkrijgbaar.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    03.10.2024
    Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortiment
    Boon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    02.10.2024
    Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstelling
    Sissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    01.10.2024
    Connected Business - Vendor Managed Inventory
    De verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    30.09.2024
    Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenance
    Onder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    28.07.2023
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-UNIFIED UPDATE
    HMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-SYSTEM
    In deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-Service
    Na het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.
    Lees verder