Schneider Electric - Software-defined Automation: de volgende generatie industriële automatisering
Software-defined Automation (SDA) is een nieuwe benadering van industriële automatisering waarbij software wordt gebruikt om automatiseringsprocessen te besturen, te beheren en te optimaliseren in plaats van de traditionele “hardware-first” benadering van automatisering.
Een nieuwe benadering van industriële automatisering
Software-defined Automation is een nieuw paradigma die machinebouwers overdraagbaarheid en interoperabiliteit biedt en tegelijkertijd flexibiliteit, schaalbaarheid en integratie met digitale technologieën zoals het Internet of Things (IoT), cloud computing en kunstmatige intelligentie (AI). In tegenstelling tot conventionele automatisering, waarbij hardware strak gekoppeld is aan propriëtaire software, legt Software-defined Automation de nadruk op modulaire, leveranciersonafhankelijke software, die meer flexibiliteit biedt bij de keuze en het beheer van hardware.
Hoe Software-defined Automation wendbaarheid, efficiëntie en innovatie versnelt
Met de recente ontwikkelingen op het gebied van Software-defined Automation en Universal Automation is de verschuiving naar open softwaregerichte methodologieën en tools nu goed op weg en behoren gesloten, fabrikantafhankelijke opties snel tot het verleden. Wanneer automatisering hardware wordt losgekoppeld van software, kan automatiseringsfunctionaliteit worden ingezet op een platform naar keuze. Dit stelt een bedrijf uiteindelijk in staat om beslissingen te nemen op basis van wat het meest zinvol is voor hun prestaties en bedrijfsbehoeften en zorgt voor een soepelere overgang naar de gedigitaliseerde toekomst van Industrie 4.0 en verder.
Software-defined Automation maakt gecentraliseerde besturingssystemen mogelijk waarbij processen in verschillende delen van een organisatie kunnen worden beheerd vanaf één softwareplatform. Wat betreft interoperabiliteit zorgt het voor een naadloze integratie tussen verschillende soorten apparatuur en systemen, waardoor het eenvoudiger wordt om heterogene omgevingen met diverse apparaten te beheren. Systemen kunnen eenvoudig op- of afgeschaald worden door de software aan te passen, waardoor ze aanpasbaar zijn aan veranderende productievereisten.
Snellere integratie van IT en OT
Fabrikanten maken steeds meer gebruik van Software-defined Automation om de overdraagbaarheid en interoperabiliteit te verbeteren en een brug te slaan tussen IT en OT. Systemen voor informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) integreren soepel wanneer logica en intelligentie zijn gecentreerd op software in plaats van hardware. Technologie is nu veelzijdiger en kan gemakkelijker verbinding maken met andere apparaten en systemen. Software-defined Automation optimaliseert productieprocessen en bevordert voorspellend onderhoud en kwaliteitsverbetering. Het integreert ook naadloos met nieuwe en bestaande automatiseringssystemen en -ontwerpen.
Vereenvoudig machine-integratie met EcoStruxure Automation Expert
Met EcoStruxure Automation Expert biedt Schneider Electric een open software gedefinieerd industrieel automatiseringssysteem (conform IEC 61499 PLC-programmeerstandaard). Het maakt “plug-and-produce” automatiseringsoplossingen mogelijk en biedt machinebouwers en industriële eindgebruikers overdraagbaarheid en interoperabiliteit die de flexibiliteit en schaalbaarheid verbetert en tegelijkertijd helpt de volledige waarde van IT-OT-convergentie te ontsluiten. Deze leveranciersonafhankelijke tool kan hen helpen te groeien terwijl ze hun bedrijfsmodellen aanpassen om wendbaarder, veerkrachtiger en duurzamer te worden.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Schneider Electric - TeSys islandLees verderTeSys island van Schneider Electric is de volgende generatie motorbesturing/vermogenssturing waarmee machines en apparatuur intelligenter, proactiever en diagnostisch worden. De integratie van TeSys island in besturingspanelen bespaart kostbare tijd en middelen en stelt paneelbouwers in staat om apparatuur sneller, tegen lagere kosten en met verbeterde functionaliteit te leveren.
-
Schneider Electric - TeSys motorbeveiliging en -besturingLees verderDe magneetschakelaar, ook wel elektromagnetische schakelaar of contactor genoemd, heeft een enorme invloed gehad op de industriële ontwikkeling in de afgelopen 100 jaar en is een fundamenteel onderdeel geworden van de moderne industriële infrastructuur. Van de ondersteuning van de eerste stappen in industriële automatisering tot de integratie in moderne, slimme fabrieken, heeft deze technologie bijgedragen aan veiligheid, efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid in de productieomgeving. Vanaf de uitvinding van de baanbrekende BAR-contactor in 1924, de eerste magneetschakelaar ter wereld, tot TeSys island, een volledig digitaal en IoT-connected loadmanagementsysteem, de reis van TeSys wordt gekenmerkt door voortdurende innovatie.
-
Schneider Electric - Uitbreiding van de Harmony P6 IPC-range met de Basic (Atom) BoxLees verderSchneider Electric biedt een uitgebreid assortiment van krachtige industriële computers (IPC) die zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van Edge computing. Deze robuuste en betrouwbare IPC’s bieden krachtige computermogelijkheden waardoor real-time gegevensverwerking en -analyse mogelijk is. Met een focus op connectiviteit, beveiliging en schaalbaarheid zijn Schneider Electric IPC’s ideaal voor het inzetten van Edge intelligence in industriële automatiserings- en besturingssystemen.
-
Schneider Electric - Altivar Soft Starter ATS130Lees verderSchneider Electric heeft haar portfolio Soft Starters uitgebreid met de nieuwe serie Altivar Soft Starter ATS130. Met de introductie van de ATS130 wordt het vermogensbereik van de ATS01 uitgebreid tot 55kW met behoud van het compacte formaat en vele extra voordelen.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
TIAP-UNIFIED UPDATELees verderHMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
-
TIAP-SYSTEMLees verderIn deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
-
TIAP-ServiceLees verderNa het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.