text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Schneider Electric - Altivar Soft Starter ATS130: veel meer dan een vermogensuitbreiding van de ATS01


Schneider Electric heeft haar portfolio Soft Starters uitgebreid met de nieuwe serie Altivar Soft Starter ATS130. Met de introductie van de ATS130 wordt het vermogensbereik van de ATS01 uitgebreid tot 55kW met behoud van het compacte formaat en vele extra voordelen.


De beste startmogelijkheden in zijn klasse

De Altivar Soft Starter ATS130 bereikt één van de breedste startcycli in zijn categorie, wat bijdraagt aan een betere beschikbaarheid van de machine bij het starten. De optionele ventilator verbetert de bedrijfscycli/uur en vermenigvuldigt deze met maximaal 2 vergeleken met natuurlijke convectie, waardoor uw Soft Starter niet overgedimensioneerd hoeft te zijn voor veeleisende toepassingen.


Preventief onderhoudsvrij

De EverLink voedingsklemmen van de ATS130 zorgen voor een stevige verbinding na verloop van tijd. Dankzij het geïntegreerde, gepatenteerde kruipcompensatiesysteem is het niet langer elk jaar nodig om de klemmen opnieuw aan te spannen. Voor stuurdraden zorgt een veercontroleterminal ook voor een levenslange aansluitdruk.


Robuust in ongecontroleerde industriële omgevingen

De Altivar Soft Starter ATS130 is bestand tegen zware industriële omgevingen omdat deze voldoet aan chemische klasse 3C3 en mechanische klasse 3S3 volgens IEC 60721-3-3 Ed. 2002 zonder zoutnevel. In een kast die warmer is dan verwacht, zal de oververhittingsbewakingsfunctie helpen overmatige startaantallen te voorkomen, en de interne diagnose zal een gedetecteerde fout rapporteren via een LED aan de voorzijde.


Eenvoudig uit te breiden naar een soft motor starter oplossing

De Altivar Soft Starter ATS130 kan gemakkelijk worden geïntegreerd met de bijpassende TeSys Deca stroomonderbreker. Het resultaat is een compacte Soft Starter die in één blok is samengevoegd en kortsluitbeveiliging, thermische motorbeveiliging, faseverlies- en fase-onbalansbeveiliging biedt, samen met softstart- en stopfuncties. De ATS130 motorstarter heeft dezelfde breedte als een DOL motorstarter, 55 of 81 mm en is ook compatibel met een kastdiepte van 200 mm.


 

Altivar Soft Starter ATS01

Altivar Soft Starter ATS130

Voedingsspanning (Ue)

110 tot 230 V, 200 tot 240 V, 380 tot 415 V, 440 tot 480 V

200 tot 480 V

Nominale stroom (Ie)

3 tot 32 A

38 tot 105 A

Motorvermogen

0.37 tot 15 kW

11 tot 55 kW

Controle voedingsspanning (Us)

Integrated

24 V DC

Control Type

Voltage ramp

Voltage ramp

Stop mode

Freewheel, voltage ramp

Freewheel, voltage ramp

Boost

Yes

Yes

Bypass

Integrated

Integrated



 
 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    25.09.2024
    Schneider Electric - TeSys motorbeveiliging en -besturing
    De magneetschakelaar, ook wel elektromagnetische schakelaar of contactor genoemd, heeft een enorme invloed gehad op de industriële ontwikkeling in de afgelopen 100 jaar en is een fundamenteel onderdeel geworden van de moderne industriële infrastructuur. Van de ondersteuning van de eerste stappen in industriële automatisering tot de integratie in moderne, slimme fabrieken, heeft deze technologie bijgedragen aan veiligheid, efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid in de productieomgeving. Vanaf de uitvinding van de baanbrekende BAR-contactor in 1924, de eerste magneetschakelaar ter wereld, tot TeSys island, een volledig digitaal en IoT-connected loadmanagementsysteem, de reis van TeSys wordt gekenmerkt door voortdurende innovatie.
    Lees verder
  • NEWS
    19.08.2024
    Schneider Electric - Uitbreiding van de Harmony P6 IPC-range met de Basic (Atom) Box
    Schneider Electric biedt een uitgebreid assortiment van krachtige industriële computers (IPC) die zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van Edge computing. Deze robuuste en betrouwbare IPC’s bieden krachtige computermogelijkheden waardoor real-time gegevensverwerking en -analyse mogelijk is. Met een focus op connectiviteit, beveiliging en schaalbaarheid zijn Schneider Electric IPC’s ideaal voor het inzetten van Edge intelligence in industriële automatiserings- en besturingssystemen.
    Lees verder
  • NEWS
    30.04.2024
    Schneider Electric - Harmony relais voor verschillende industriële toepassingen
    With Schneider Electric's Harmony relay range, you choose a wide range and the most complete selection of relays for a variety of industrial applications. Harmony relays include conventional electromechanical relays, solid-state relays, guard relays, time relays and NFC control & timer relays. The range is designed to be perfectly and easily mounted in control cabinets and electrical panels. Improve operational efficiency and optimise the availability of your machines and systems.
    Lees verder
  • NEWS
    15.04.2024
    Schneider Electric - PanelSeT SFN vervangt Spacial SF vloerstaande behuizingen
    De nieuwe generatie PanelSeT SFN vloerstaande behuizingen is de opvolger en de vernieuwde versie van de succesvolle Spacial SF-serie. De komende maanden zullen de vloerstaande behuizingen uit de Spacial SF-serie nog leverbaar blijven maar deze zullen uiteindelijk in zijn geheel vervangen worden door de vernieuwde serie PanelSeT SFN.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    03.10.2024
    Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortiment
    Boon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    02.10.2024
    Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstelling
    Sissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    01.10.2024
    Connected Business - Vendor Managed Inventory
    De verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    30.09.2024
    Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenance
    Onder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    28.07.2023
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-UNIFIED UPDATE
    HMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-SYSTEM
    In deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-Service
    Na het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.
    Lees verder