text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Siemens - TIA Portal V19


Siemens heeft de nieuwste versie van het Totally Integrated Automation (TIA) portal, TIA Portal V19, geïntroduceerd. Deze versie biedt intuïtieve motion control en volledige integratie van engineering, besturing en aandrijvingen.


Motion control is met TIA Portal V19 nog eenvoudiger geworden. Het is intuïtief voor nietexperts en nieuwe gebruikers. Machines en systemen worden steeds complexer vanwege de behoefte aan automatisering en de groeiende vraag naar motion control en automatiseringstechnologie.


TIA Portal V19 heeft nieuwe functies die de engineering verbeteren, zoals software-units voor modularisatie en de engineeringfunctie Named Values die leesbare en onderhoudsvriendelijke code mogelijk maakt. Deze verbeteringen ondersteunen ook het gebruik van SIMATIC CPU's in belangrijke segmenten van de mechanische engineering.


Met de geïntegreerde SIMATIC Motion Interpreter is geen uitgebreide programmeerkennis vereist. Het werkt als een navigatiesysteem waarbij de gebruiker eenvoudige sequentiële bewegingsinstructies invoert. De SIMATIC Motion Interpreter neemt vervolgens de programmering van de bewegingsopdrachten over.


De innovatieve redundante PLC's maken het mogelijk om gegevens naadloos uit te wisselen met verschillende systemen via OPC UA-communicatie. De PLC kan nu fungeren als een OPC UAserver, waardoor de interoperabiliteit met andere systemen wordt vergroot.


Met TIA Portal V19 kunnen modules geïntegreerd worden in het centrale rack van de S7-1500R en S7-1500H redundante controllers. Dit omvat onder andere een System Power Supply module. Daarnaast kunnen extra Communication Processors (CP1543-1) worden toegevoegd aan de redundante PLC's, waardoor de beveiliging van het systeem aanzienlijk verbeterd wordt en deze CP-kaarten ook gebruikt kunnen worden voor de OPC UA-communicatie naar hogere systemen. De integratie van bestaande Profibus-hardware met de redundante PLC's is nu ook mogelijk via de IE/PB Link HA, die fungeert als een interface tussen het Profinet- en Profibus-netwerk.


Met deze nieuwe mogelijkheden biedt TIA Portal V19 naadloze integratie, uitgebreide functionaliteit en verbeterde beveiliging voor redundante PLC-systemen, waardoor industriële automatisering naar een hoger niveau wordt getild.


   

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    22.04.2024
    Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55
    Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
    Lees verder
  • NEWS
    04.04.2024
    Siemens - Eindschakelaars en veiligheidsschakelaars
    SIRIUS 3SE eindschakelaars en veiligheidsschakelaars zorgen voor nauwkeurige detectie van bewegende delen rond machines en installaties. Of ze nu worden gebruikt om posities te detecteren of toetreding van bewegende machinedelen te beperken.
    Lees verder
  • NEWS
    11.10.2023
    Siemens - Nieuwe hardware CPU1514SP-2PN
    Samen met de release van TIA Portal V18 introduceert Siemens een uitbreiding van het hardwareportfolio: de CPU1514SP-2PN. Deze nieuwe toevoeging aan het assortiment bouwt voort op de bestaande controllers in de ET200SP-serie, waaronder de CPU 1510SP(F) en CPU 1512SP(F), en biedt een aanzienlijke verbetering qua snelheid, geheugencapaciteit en connectiviteit. Wat de ET 200SP-serie kenmerkt, blijft behouden: het compacte en ruimtebesparende ontwerp. De CPU1514SP-2PN is ontworpen om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van industriële automatisering. Met een krachtigere processor en een extra PROFINET IO-interface kunnen gebruikers nu netwerkscheiding implementeren. Dit opent de deur naar diverse toepassingen, zoals het scheiden van automatiserings- en IT-verbindingen. De CPU 1514SP-2PN is in vier varianten beschikbaar; een standaardvariant, een failsafe-variant, een technology-variant en een combinatie daarvan.
    Lees verder
  • NEWS
    16.08.2023
    Siemens - Introduceert de nieuwe generatie frequentieregelaars
    Met de Sinamics G220 serie breidt Siemens haar portfolio aan frequentieregelaars verder uit. De serie bevat meerdere varianten, er is onder andere een IP55 variant toegevoegd en een Clean Power versie waarbij de harmonischen tot 97 procent gereduceerd kunnen worden zonder externe smoorspoelen. De Sinamics G220 frequentieregelaars positioneren zich als meest high-end en allround binnen het Siemens portfolio. Vele functies en componenten zijn standaard geïntegreerd of kunnen worden toegevoegd via de optiemodules, daardoor zijn de regelaars zeer flexibel en veelzijdig in te zetten. Toevoegingen als een IP55 variant, standaard 3C3 coating, bewaking van ATEX motoren en een encoder-input maken de regelaar geschikt voor uiteenlopende sectoren zoals: offshore, chemie-, olie- en gas, voedingsmiddelen, farmacie en automotive.
    Lees verder