text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Pilz - Veilig radarsysteem PSENradar


nieuwe toepassingen dankzij vergroot gezichtsveld en FSoE-aansluiting
Veilig werken onder de zwaarste omstandigheden


Met het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz kan veilige gebiedsbewaking in ruwe omgevingen nu ook voor andere toepassingen worden geïmplementeerd: Dankzij de uitgebreide gezichtsveldfuncties kunnen de radarsensoren eenvoudiger worden geïntegreerd in verschillende productieomgevingen. De flexibiliteit van aanpasbare gezichtsvelden biedt vooral voordelen in krappe ruimtes. Verder is de koppeling aan het open veiligheidsprotocol Safety over EtherCAT FSoE nu mogelijk: Het bekabelingswerk en de kosten zijn lager.


Naast de al verkrijgbare radarsensor met een detectiebereik van 0 tot 5 meter is nu ook de veilige radarsensor PSEN rd1.2 sensor F-FOV LR met een bereik van 0 tot 9 meter verkrijgbaar. Dit maakt het mogelijk om mobiele applicaties efficiënt te beveiligen.


Flexibele kijkhoek = meer productiviteit

Nieuw bij beide sensorapparaten zijn de opties voor het flexibel configureren van gezichtsvelden: naast de symmetrische kijkhoek kunnen ook asymmetrische en corridorvormige kijkhoeken worden ingesteld. Dit betekent dat PSENradar betrouwbaar kan worden gebruikt in verschillende productieomgevingen. Dit bespaart ook ruimte in de productie, vooral als de ruimte beperkt is wanneer machines bijvoorbeeld dicht bij elkaar staan of er direct langs machines looppaden zijn. Aangezien de instellingen van het gezichtsveld nu individueler kunnen worden geconfigureerd, kan de radarsensor flexibeler worden geplaatst zonder de productieactiviteiten te beperken. Dit zorgt niet alleen voor meer veiligheid in ruwe omgevingen, maar verhoogt ook de productiviteit.


Radar verbindt

PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz een veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimten - inclusief veilige gegevensoverdracht met FSoE in het EtherCAT-communicatiesysteem. De nieuwe verwerkingseenheid van het radarsysteem PSENradar maakt FSoE-functionaliteit mogelijk conform IEC 61508 voor veiligheidstoepassingen tot SIL 3. Als FSoE-MainInstance (FSoE-Master) combineert PNOZmulti 2 de bewaking van alle veiligheidsfuncties van een radartoepassing in één apparaat en maakt verbindingen met veilige FSoE SubordinateInstances (FSoE-slaves) in het netwerk.


In het totaalpakket van de veilige kleine besturing PNOZmulti 2 als FSoE-MainInstance met veilig radarsysteem kan deze veiligheidsrelevante koppeling eenvoudig worden geïmplementeerd als eenkabeloplossing met minimale bedradingskosten.

 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    23.08.2024
    Pilz - Industrial Security Consulting Service
    Met de dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS) helpt automatiseringsexpert Pilz bedrijven om hun machines en installaties met het oog op security te beveiligen. Het doel van deze modulair opgebouwde dienst is om security-kwetsbaarheden op te sporen en oplossingen te vinden op basis van huidige wettelijke voorschriften en de nieuwe Machineverordening die in 2027 de huidige Machinerichtlijn vervangt. Zo garanderen bedrijven dat hun machines, installaties en vooral medewerkers worden beschermd.
    Lees verder
  • NEWS
    07.07.2023
    Pilz - De nieuwe stand-alone-basismodule
    Met een breedte van slechts 22,5 mm bewaakt deze uiterst compacte basismodule maximaal vier veiligheidsfuncties op machines.
    Lees verder
  • NEWS
    15.11.2021
    Een zware jongen die zelf nadenkt
    De veilige radarsensor PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 de optimale oplossing voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes onder zware gebruiksomstandigheden zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen: vanaf nu worden naast buitentoepassingen en gebieden in de hout- en metaalbewerking ook robottoepassingen beveiligd, omdat de oplossing een hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d heeft.
    Lees verder
  • NEWS
    15.07.2021
    Dat klinkt veilig
    Met de PSENmlock deurgreepmodule krijgt u een deurgreep met geïntegreerde actuator en geïntegreerde noodontgrendeling - passend bij het veiligheidsheksysteem PSENmlock. Met de gele deurgreep (buiten) kan de actuator naar buiten worden gebracht om de deur te openen of te sluiten. Met de noodontgrendeling (binnen) wordt de noodontgrendeling geactiveerd. De deurgreepmodule is zowel geschikt voor montage aan de binnen- en buitenkant van de deur als voor rechts- en linksdraaiende deuren. Hij heeft een blokkeringsinzetstuk voor maximaal 5 sloten om te voorkomen dat de machine opnieuw opstart en kan worden gebruikt met de gecodeerde en volledig gecodeerde PSENmlock schakelaars.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    03.10.2024
    Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortiment
    Boon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    02.10.2024
    Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstelling
    Sissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    01.10.2024
    Connected Business - Vendor Managed Inventory
    De verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    30.09.2024
    Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenance
    Onder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    28.07.2023
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-UNIFIED UPDATE
    HMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-SYSTEM
    In deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-Service
    Na het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.
    Lees verder