text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Breemes en Lightelec bundelen krachten in de Belgische elektrotechnische distributie. 

Met de overname van de Lightelec Groep door de itsme Groep voegen de Belgische familiebedrijven Breemes en Lightelec hun capaciteiten samen om zo de nummer drie op de Belgische elektrotechnische groothandelsmarkt te vormen.  


De Lightelec groep, een familiale KMO, is met een omzet van 65 miljoen euro en dertien vestigingen in Wallonië en Luxemburg al meer dan 25 jaar een betrouwbare partner voor professionele installateurs. Lightelec bouwt op langdurige relaties, waarbij respect voor hun medewerkers, leveranciers en klanten centraal staan. Breemes, eveneens een familiale KMO, met een omzet van 25 miljoen euro en twee vestigingen in Vlaanderen, legt zich al meer dan vijftien jaar met name toe op het industriële segment. 
 

Meer dan een zakelijke transactie

Kurt Colin, CEO van Breemes en tevens van de nieuw gevormde groep: “De overname van Lightelec is niet zomaar een zakelijke transactie; het is een ontmoeting van gedeelde waarden, complementaire vaardigheden en een gezamenlijke visie. Beide bedrijven hebben een sterke reputatie opgebouwd in hun respectieve markten, en door onze krachten te bundelen, creëren we een robuust geheel dat meer is dan de som der delen. Breemes staat bekend om haar geavanceerde technologische en logistieke oplossingen in een industriële omgeving, hoofdzakelijk actief in het Vlaamstalig landsgedeelte.
 

Nummer drie

Lightelec is een sterke lokale speler in het Franstalig landsgedeelte, met expertise in de residentiële en tertiaire sector. Kurt Colin vervolgt: “Beide bedrijven delen een cultuur van toewijding, klantgerichtheid en streven naar excellentie, maar zullen hun eigen sterke identiteit en focus naar markt en klantsegment blijven behouden.” Albert Geron, CEO Lightelec Groep vult aan: “Het vormen van de gezamenlijke groep brengt ons naar de nummer drie op de Belgische markt en sterkt zo onze positie naar zowel leveranciers als klanten. Als familie blijven we ook na de overname met veel plezier en vertrouwen in de toekomst actief en betrokken bij de bedrijfsvoering van de groep.”

De overname van Lightelec is niet zomaar een zakelijke transactie; het is een ontmoeting van gedeelde waarden, complementaire vaardigheden en een gezamenlijke visie.       

Kurt Colin, CEO van itsme Breemes

Het vormen van de gezamenlijke groep brengt ons naar de nummer drie op de Belgische markt en sterkt zo onze positie naar zowel leveranciers als klanten.       

Albert Geron, CEO van Lightelec

 
  • NEWS
    09.09.2024
    Siemens - SIRIUS 3SK
    Siemens maakt het al jaren eenvoudig om lokale veiligheidstoepassingen snel en efficiënt te implementeren - met SIRIUS 3SK. De 3SK veiligheidsrelais bieden maximale functionaliteit en besparen tegelijkertijd ruimte in de schakelkast.
    Lees verder
  • NEWS
    05.09.2024
    Eaton - Eaton lanceert nieuwe 1000 V DC snelle zekeringen voor EV-laadstations
    De FWE hoge snelheid zekeringen van de Eaton Bussmann®-serie zijn een ideale keuze voor het beschermen van een DC-laadstation tot 400 kW. Ze ondersteunen de CCS- en CHAdeMO-protocollen voor het laden met gelijkstroom (DC) van elektrische voertuigen aan snelladers. De FWE-zekeringen zijn compact en bestendig tegen hoge temperaturen waardoor ze uitermate geschikt zijn voor compacte toepassingen.
    Lees verder
  • NEWS
    05.09.2024
    Siemens - De pole position team
    Stap op het gaspedaal en win! Doe mee aan de race met de SITOP PSU6200 voeding en ervaar hoe het bijpassende SEL1200 selectiviteitsmodule je in de pole position kan brengen.
    Lees verder
  • NEWS
    30.08.2024
    ABB - Ekip UP
    Elektrificeren geeft energie. Dat geldt ook voor productielocaties en industriële omgevingen. De fabriek van de toekomst vraagt om energie-efficiënte oplossingen. Een voorbeeld van zo’n oplossing is de Ekip UP van ABB: een plug-and-play unit om laagspanningsinstallatie te upgraden en digitaliseren.
    Lees verder