Leuze - Altijd safe!
Om mensen te beschermen rond gevaarlijke werkplekken geeft Leuze al decennialang invulling aan het thema veiligheid en beschermt met lichtschermen, veiligheidsschakelaars en veiligheid laserscanners. Als er periodiek actie nodig is en mechanische afscherming zoals hekken niet gewenst zijn, bieden deze optische afschermingsmogelijkheden precies wat nodig is. Voordeel: toegankelijkheid en ergonomie op een zo hoog mogelijk niveau, met in acht name van de gevaren uiteraard.
De laatste jaren zijn er veilige radarsystemen beschikbaar gekomen als een aanvulling op het pakket aan mogelijkheden: zonder last te hebben van (soms extreem) vuil, of vocht biedt radar oplossing.
Laserscanners werken met een scanprincipe gebruiken waarbij infrarood laserlicht door de zender verzonden wordt. Indien geen licht gereflecteerd wordt, zou een “veilige” situatie gegeven zijn. Zodra wel licht in de ontvanger van de scanner gezien wordt, betekent dit een noodstop: personen kunnen geen gevaar lopen (rekening houdend met de remweg, aanspreektijd van de beveiligingsinrichting, etc.). Dit is erg effectief om er zeker van te zijn, dat handen, benen of lichaam zich niet in de gevarenzone bevinden. Er is geen onderscheid tussen objecten en personen.
Safe radar is extreem robuust bij condities, zoals sneeuw, regen, rook, vuil, olie, etc. Veel statische objecten zoals plastics, hout en zelfs beton zijn onzichtbaar voor een radar. Detectie is afhankelijk van materiaalsoort, snelheid, afmeting en positie. Er is onderscheid tussen objecten en personen mogelijk.
Dus voor compleet veilige installaties nu nog meer mogelijkheden!
Samen met Leuze helpt Breemes u met veiligheidsvraagstukken op weg naar een passende oplossing!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Leuze - To the “PIN” point!Lees verderAls je op zoek bent naar oplossingen voor uiteenlopende toepassingen, dan ben je bij Leuze aan het goede adres. Of het nu gaat om hoge precisie of extreme omgevingscondities zoals reinigingsprocessen, diepvriesomgevingen of zeer snel schakelende sensoren—Leuze biedt altijd een passende oplossing.
-
Leuze - Geef mij maar een moeilijke vraagLees verderIn de industriële automatisering zijn sensoren de ogen en oren van de machine of installatie. Veruit de meest gebruikte binair schakelende sensoren zijn inductief en optische. Inductieve sensoren zijn goed te gebruiken voor technische toepassingen waarbij metaaldetectie vereist is, zoals bij het bewaken van begin- of eindposities, klepstand of toerentalregelingen. Optische sensoren hebben echter een veel breder toepassingsgebied.
-
Leuze - 3C SerieLees verderTer grootte van een suikerklontje in onze 3C Serie sensoren: de laserafstsandsensor ODT3CL1 tot 2 meter nauwkeurig! Binnen deze Serie/bouwvorm vallen vele functieprincipes in diverse uitvoeringen. Kenmerkend zijn de vele varianten (qua detectieprincipe, - optiek, - aansluittechniek of - specifieke applicaties invullend) die vaak ook van geïntegreerde IO-Link-communicatie zijn voorzien.
-
Leuze - Spot on!Lees verderVoor het detecteren van de meest uiteenlopende objecten is soms een simpele oplossing denkbaar: een fotocel van Leuze met een scherpe prijs en een uitstekende performance!
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
TR Service - Future-proof laagspanningspaneelLees verderTR-Service verzorgt industrieel onderhoud met inzet van alle disciplines, van elektrisch en mechanisch tot hydraulisch en pneumatisch. Met ondersteuning van Breemes installeerde het bedrijf een groot laagspanningspaneel. “Nadat ik met hen mijn summiere plan had besproken, besloot ik het gewoon te gaan doen”, vertelt directeur-eigenaar Raoul Tielens. Op suggestie van Breemes is het paneel future-proof gemaakt door het voor te bereiden op power monitoring.
-
Peeters - Jong bedrijf, nieuwe spullenLees verderSinds de start enkele jaren geleden ontwikkelt Peeters Robotic Solutions zich stormachtig met projecten in binnen- en buitenland en standaardoplossingen voor industriële pallettisering. Het bedrijf gaat mee met de nieuwste stand van de techniek, onder meer wat betreft elektrische en pneumatische aandrijvingen van Festo. Daarvoor doet het een beroep op itsme. “Dankzij hun kennis en kunde kunnen wij bij klanten met innovatie aan de voorkant zitten.”
-
Kusters - Gewicht in de schaal leggenLees verderKusters zocht voor zijn machines voor ontwaarding van bankbiljetten een weegoplossing die eenvoudig was te integreren in de Siemens-besturing. Via itsme kwamen ze in contact met de juiste kennisdragers bij Siemens. “Voor ons als Kusters is itsme naast leverancier ook een kennisbron, waarmee we bepaalde onderdelen en processtappen co-engineeren, zoals dit weegsysteem.”
-
Eneco - Groen licht voor groene stroom en stoomLees verderEneco Bio Golden Raand, gelegen in het havengebied van Delfzijl, zet biomassa om in groene stroom én groene stoom. Jaarlijks verwerkt de centrale circa 300.000 ton afvalhout vanuit Nederland en omliggende landen. In het kader van Eneco’s klimaatambitie is in 2022 een begin gemaakt met het vervangen van de bestaande tl-verlichting, in en bij de boilerroom. Het project werd onder toezicht van itsme uitgevoerd. “Daarin waren twee factoren belangrijk: de prijs natuurlijk, maar ook het stukje service.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
TIAP-UNIFIED UPDATELees verderHMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
-
TIAP-SYSTEMLees verderIn deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
-
TIAP-ServiceLees verderNa het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.