text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Festo lanceert nieuw ventieleiland: VTUX


De VTUX zet nieuwe maatstaven op het gebied van materialen, modulariteit en communicatie. De opvolger van de beproefde CPV-, MPA-L-, MPA-S- en VTUG-series overtuigt door zijn hoge doorstroming. En met het communicatiesysteem AP-I en AP-A is VTUX het perfecte platform voor gedigitaliseerde productie!


Dankzij interne communicatie kunnen de modules naar wens worden gerangschikt. Dit biedt maximale vrijheid bij het ontwerpen van de ventielterminal.


Machineconcepten staan voorop

De VTUX is duidelijk afgestemd op de besturingsarchitectuur van de machine – hij past altijd!


Communicatie

AP-communicatietechnologie zorgt voor zeer eenvoudige aansluitingen, zelfs over grote afstanden, alsof alle systeemdeelnemers zich op dezelfde plek bevinden.


Makkelijk in gebruik

Slangaansluitingen? Eenvoudig te configureren! Zelfs de insteekkoppelingen kunnen worden geconfigureerd op de gewenste slangdiameter, wat ruimte bespaart en zorgt voor geoptimaliseerde luchtstromen. U kunt ook zoveel drukzones definiëren als u wilt.


Overal inzetbaar

De VTUX kan niet alleen worden gebruikt met korte persluchtleidingen, maar heeft ook een lichtgewicht ontwerp, waardoor hij ideaal is voor gebruik op front-end units, zoals een portaal of robotarm.


Highlights

De ventielterminal VTUX markeert het begin van een nieuw tijdperk in ventielterminals. De kenmerken maken VTUX tot een ventielterminalplatform van de toekomst:

  • AP-technologie van Festo, de nieuwe technologische standaard voor communicatie, zorgt voor lagere kosten en tegelijkertijd hogere prestaties.
  • Geïntegreerd: de voorwaarden voor veiligheidsontwerpen, predictive maintenance en voor gegevensuitwisseling met de cloud in het Industrial Internet of Things (IIOT).
  • Compact en lichtgewicht: dit bespaart ruimte en gewicht in de machine en verhoogt de productiviteit door snellere cyclustijden. Het eenvoudige en modulaire ontwerp maakt een snelle montage en inbedrijfstelling mogelijk.
  • Het lage gewicht, de zeer compacte afmetingen en de flexibele aansluitmogelijkheden zijn ideaal voor decentrale machineconcepten.
 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    15.05.2024
    Festo - SFAM
    Doordat de SFAM een druk- én flowsensor in één is, hebben machines slechts één component nodig om meerdere waardes te meten. Door de meting van onder andere persluchtdruk, flow en consumptie, biedt de SFAM volledig inzicht in het persluchtsysteem. Dit inzicht is de eerste stap in een zuiniger, veiliger en duurzamer systeem.
    Lees verder
  • NEWS
    07.05.2024
    Festo - Proportioneel drukregelventiel VPPI
    Bij het proportionele drukregelventiel VPPI worden alle nominale afmetingen direct aangestuurd; zonder de noodzaak van stuurventielen of voortrappen. Door het drukcompenserende element regelt het ventiel dynamische en nauwkeurig; ook bij de grotere nominale afmetingen. De krachtige en wrijvingsarme voice coil maakt de VPPI hoogdynamisch. De geïntegreerde positieregelaar draagt bij een aan hoge stabiliteit.
    Lees verder
  • NEWS
    06.05.2022
    Heb ik dat voordeel nu laten liggen..?
    Vertrouwde componenten in een nieuwe machine? Vaak kan dat slimmer! Festo’s portfolio ontwikkelt zich jaarlijks met zo’n 700 nieuwe producten. Die innovatiekracht leent zich uitermate goed voor een lagere kostprijs. Met de itsme factory scan helpen we u graag met het vinden van slimme toepassingen die aansluiten bij de huidige aandachtspunten in de machinebouw.
    Lees verder
  • NEWS
    20.04.2022
    Een simpele combi
    Pneumatiek is nog steeds het middel bij uitstek voor eenvoudige bewegings- en positioneertaken. In een steeds sterker gedigitaliseerde wereld wordt elektrische automatisering en een continue informatiestroom van het werkstuk naar het besturingssysteem en naar de cloud echter onmisbaar. Met de Simplified Motion Serie biedt Festo een automatiseringsoplossing die de kloof overbrugt tussen eenvoudig te installeren pneumatiek en flexibele elektrische automatisering.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    12.07.2024
    DigiFlow - Leven van de klant makkelijker maken
    Als technisch dienstverlener levert Breemes PLC’s, drives en andere materialen aan klanten. Klanten als industrieel automatiseerder Digi-Flow. Omzet is echter niet de ultieme indicator van een goede relatie, vinden beide partijen. Meedenken over oplossingen en het leveren van kennis zijn ook belangrijk. Uiteindelijk moet Breemes het leven van de klant makkelijker maken, vindt CEO Eric Decant van Digi-Flow. Digi-Flow in Antwerpen begeleidt industriële bedrijven in hun transformatie naar slimme industriële omgevingen met behulp van industriële automatisering en digitalisering. Het bedrijf ontstond in 2020 uit de verzelfstandiging van ESAS Automation. Solindus, het latere ESAS, werd na de oprichting in 2003 door Eric en Robert Decant uitgebouwd tot een onderneming met 2.000 medewerkers. Met Digi-Flow wilden ze terug naar het kleinschalige ondernemerschap. Nu is Eric Decant de CEO van het bedrijf, dat ruim dertig medewerkers telt. “Ik ben nog ambitieus, maar wil niet meer dat soort zware trajecten naar die schaalgrootte afleggen.” Inmiddels is hij zijn zoon aan het inwerken om het roer over te nemen. Daarmee is Digi-Flow een echt familiebedrijf, zoals ook is terug te vinden in de kernwaarden: co-creatie, langetermijnvisie, levenslang groeien en humaan.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    11.07.2024
    ATR Engineering - Korte levertijden voor componenten en beslissingen
    Snel kunnen schakelen is cruciaal voor het succes van industriële automatiseringsprojecten. Dat betreft niet alleen het leveren van componenten, maar ook het nemen van beslissingen. Korte lijntjes zijn dan belangrijk. Die waren er in het project voor de besturing van een waslijn voor plastic PET-snippers, waarin ATR Engineering en itsme intensief samenwerkten. “De meerwaarde van onze samenwerking is dat we enorm snel op klantvragen kunnen anticiperen.” Met tien jaar ervaring in industriële automatisering op zak begon Adrie van Triest in 2019 zijn eigen onderneming. ATR Engineering in Berkel-Enschot legt zich met een brede aanpak toe op hardware en software engineering. “Ons specialisme is het aanbieden van totaaloplossingen voor industriële automatisering waarbij het ontwerpen van PLC-besturingen centraal staat. Wij gaan met een klant in gesprek over openstaande automatiseringsvraagstukken en vooraf bepalen we samen de eisen en wensen voor een project. Ook bieden we flexibele ondersteuning bij projecten of inbedrijfstellingen.” ATR Engineering is een klein bedrijf met op dit moment vier engineers van verschillende disciplines in dienst. Daaromheen zit een vaste ‘flexibele schil’ van engineers en monteurs om de piekmomenten op te vangen.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    21.05.2024
    Top Cold Control - Korte lijntjes voor energiemanagement en projectsamenwerking
    Specialist in industriële koudetechniek Top Cold Control voert complete projecten uit en daarin mag energiemanagement tegenwoordig niet ontbreken. Dat begint met heel veel meten. Voor een vrieshuis in Amsterdam ontwierp itsme in samenspraak met Top Cold Control en de klant een oplossing voor integratie van de energiemeting in de besturing. Top Cold Control uit Nieuwkuijk, gespecialiseerd in industriële koudetechniek, realiseert grote projecten bij klanten in Nederland, België, Duitsland en via hen ook elders in de wereld. Het gaat om koel- en vriesinstallaties voor onder meer slachterijen, verwerkingsbedrijven, vrieshuizen en transportbedrijven. Top Cold Control kan met alle voorkomende koudemiddelen uit de voeten, maar heeft als specialisme het toepassen van de natuurlijke koudemiddelen ammoniak (NH3) en koolzuurgas (CO2). Voor snel invriezen levert Top Cold Control geavanceerde, energiezuinige invriestunnels. “Het bedrijf onderscheidt zich door de korte lijntjes”, zegt operationeel manager Arjan Maas. “Wij zijn altijd bereikbaar en klanten krijgen bij ons meteen de juiste persoon aan de lijn.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    19.04.2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    28.07.2023
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-UNIFIED UPDATE
    HMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-SYSTEM
    In deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
    Lees verder
  • TRAINING
    25.04.2022
    TIAP-Service
    Na het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.
    Lees verder