Webinar
WINST ACHTER DE METER
Verklaar onverklaard energieverbruik
Per 2026 zijn bedrijven in België met een groot verbruik verplicht te monitoren waar de grote verbruikers zich situeren, om zo nodig piekverbruik te kunnen afvlakken en uiteindelijk meer controle over het eigen verbruik te krijgen.
Heeft u uw besparingsambitie al gerealiseerd en de nodige maatregelen getroffen? Waarschijnlijk valt er meer winst te behalen dan u denkt.
Wilt u weten hoe? Kijk dan ons webinar Winst achter de Meter terug.
Otto Krediet zal spreken over de redenen voor energiebesparing (kosten, klimaat, netwerkcongestie en druk van de overheid) en aan de hand van praktische voorbeelden laten zien hoe door gedegen energieonderzoek en –monitoring een mooie energierapportage kan worden voorgelegd.
Als eigenaar van BK Energy Efficiency geeft Otto bedrijven als Ballast Nedam en Zuidam Distillers inzicht in hun energieverbruik. Inzicht dat de meter meestal niet volledig kan geven. Door energieonderzoek kun je het verbruik ‘achter de meter’ in kaart brengen en onverklaard verbruik verklaren. Die kennis maakt grotere besparingen mogelijk. Omdat zo’n onderzoek veel kan opleveren, is het meer dan ‘een moetje’.
Jim Visser is de gastheer van het webinar. Sinds 2021 is hij werkzaam bij itsme als vestigingsmanager in Goes. Naast zijn interesse in verduurzaming en energiebesparing is hij extra betrokken bij energiemanagement, naar aanleiding van de ontwikkeling rond de (beperkte) capaciteit en congestie van het stroomnetwerk in Zeeland.
We hopen dat u terugkijkt en meeprofiteert van de kennis die het webinar te bieden heeft.
De partners van dit webinar zijn:
De gidsen voor dit webinar zijn:
Otto Krediet
Otto Krediet houdt zich binnen zijn bedrijf BK Energy Efficiency sinds 2011 bezig met het structureel verlagen van het energieverbruik van zijn klanten. Dit gebeurt vooral met energieonderzoek en energiemonitoring. Daarbij wordt ook gekeken naar de processen zelf. Alle mogelijkheden tot verduurzaming worden in kaart gebracht.
Jim Visser
Jim Visser werkt sinds 2021 bij itsme als vestigingsmanager in Goes. Naast zijn interesse in verduurzaming en energiebesparing is hij extra betrokken bij energiemanagement n.a.v. de ontwikkeling rond de (beperkte) capaciteit en congestie van het stroomnetwerk in Zeeland. Zijn er oplossingen om de negatieve effecten hiervan op de industrie te beperken?
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
News - Siemens - SIRIUS 8WD46 signaalzuilLees verderHoge systeembeschikbaarheid en efficiënte engineering met deze flexibele signaalzuil. Elk segment individueel configureerbaar. Siemens heeft haar portfolio van SIRIUS 8WD4 signaalzuilen verder uitgebreid met een nieuwe high-performance signaalzuil, die standaard elektronisch configureerbaarheid is. Waardoor hij bijzonder eenvoudig kan worden aangepast aan individuele toepassingswensen.
-
ABB - Machineveiligheid in 3 stappenLees verderMachineveiligheid is een cruciaal aspect in de industriële sector, waarbij het waarborgen van de veiligheid van de machine én de gebruiker voorop staat. Monitor, bestuur en verbind – in drie stappen naar maximale veiligheid én productie-efficiëntie.
-
Phoenix Contact - HEAVYCON Click-in ContactblokkenLees verderHEAVYCON Click-in-contactblokken voor heavy-duty connectoren verhogen de efficiëntie tijdens de bekabeling. Waar vroeger geschroefd werd, wordt nu gewoon ingestoken. Push-in Technology en Click-in-vergrendeling garanderen een zeer eenvoudige hantering en veilige installatie. U heeft geen gereedschap meer nodig voor het aansluiten van de aders of het monteren van het contactblok in de connectorbehuizing.
-
Rittal - RiLineXLees verderRiLineX stelt nieuwe normen voor stroomverdeling en maakt jouw bedrijf klaar voor de uitdagingen van de energiesector. RiLineX is het nieuwe 60 mm railsysteemplatform voor stroomverdeling in industrie, gebouwen en infrastructuur – open, fabrikantneutraal en licentievrij.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
TR Service - Future-proof laagspanningspaneelLees verderTR-Service verzorgt industrieel onderhoud met inzet van alle disciplines, van elektrisch en mechanisch tot hydraulisch en pneumatisch. Met ondersteuning van Breemes installeerde het bedrijf een groot laagspanningspaneel. “Nadat ik met hen mijn summiere plan had besproken, besloot ik het gewoon te gaan doen”, vertelt directeur-eigenaar Raoul Tielens. Op suggestie van Breemes is het paneel future-proof gemaakt door het voor te bereiden op power monitoring.
-
Peeters - Jong bedrijf, nieuwe spullenLees verderSinds de start enkele jaren geleden ontwikkelt Peeters Robotic Solutions zich stormachtig met projecten in binnen- en buitenland en standaardoplossingen voor industriële pallettisering. Het bedrijf gaat mee met de nieuwste stand van de techniek, onder meer wat betreft elektrische en pneumatische aandrijvingen van Festo. Daarvoor doet het een beroep op itsme. “Dankzij hun kennis en kunde kunnen wij bij klanten met innovatie aan de voorkant zitten.”
-
Kusters - Gewicht in de schaal leggenLees verderKusters zocht voor zijn machines voor ontwaarding van bankbiljetten een weegoplossing die eenvoudig was te integreren in de Siemens-besturing. Via itsme kwamen ze in contact met de juiste kennisdragers bij Siemens. “Voor ons als Kusters is itsme naast leverancier ook een kennisbron, waarmee we bepaalde onderdelen en processtappen co-engineeren, zoals dit weegsysteem.”
-
Eneco - Groen licht voor groene stroom en stoomLees verderEneco Bio Golden Raand, gelegen in het havengebied van Delfzijl, zet biomassa om in groene stroom én groene stoom. Jaarlijks verwerkt de centrale circa 300.000 ton afvalhout vanuit Nederland en omliggende landen. In het kader van Eneco’s klimaatambitie is in 2022 een begin gemaakt met het vervangen van de bestaande tl-verlichting, in en bij de boilerroom. Het project werd onder toezicht van itsme uitgevoerd. “Daarin waren twee factoren belangrijk: de prijs natuurlijk, maar ook het stukje service.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
TIAP-UNIFIED UPDATELees verderHMI Unified Comfort Panels update training met TIA Portal Step7 en WinCC Unified
-
TIAP-SYSTEMLees verderIn deze cursus wordt aandacht geschonken aan de basiskennis van TIA Portal en S7-1200/1500 PLC’s. Tevens gaan we verder verdiepen door middel van programmeren via de standaard programmeertalen en een kennismaking met SCL en het projecteren van een eenvoudige HMI. Deze 3-daagse cursus biedt de mogelijkheid voor ervaren Siemens- en niet-Siemens gebruikers om hun kennis en ervaring efficiënt toe te passen binnen het huidige Siemens SIMATIC systeem. Voor de minder ervaren medewerker adviseren wij de cursus TIAP-BASIS als instap te gebruiken.
-
TIAP-ServiceLees verderNa het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.