text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Webinar ATEX
 

"Liever niet de lucht in"


Op 1 maart jl. organiseerde itsme een webinar over explosieveiligheid. ATEX-expert Arthur Rooze besprak jouw rol in explosieveiligheid: van fabrikant tot gebruiker, hij friste hun ATEX-kennis op en behandelde valkuilen op basis van voorbeelden. Kijk het webinar nu terug!

“Dan liever de lucht in!” zou luitenant-ter-zee Van Speijk (1802-1831) hebben geroepen toen hij een brandende sigaar in het kruitvat stak. Tegenwoordig zou de kruitkamer van zijn kanonneerboot worden bestempeld als een 'ATmosphère EXplosible', een ATEX-zone. Oftewel, een explosiegevaarlijke omgeving, verboden voor mensen met brandende sigaren. In tegenstelling tot Van Speijk doen we er alles aan om explosies te voorkomen, en zorgen we dat we niet de lucht in gaan.

Maar, wat is alles? De wettelijke eisen zijn niet voor iedere werkgever hetzelfde. Daarom is het voor jou van belang om te weten wat er op dit gebied precies van jouw bedrijf wordt verlangd. We gaan onder meer in op de twee ATEX-richtlijnen: 114 (over de veiligheid van apparatuur en producten) en 153 (over de veiligheid van werknemers).

Ons webinar over explosieveiligheid hielden wij in samenwerking met onze partners Schuch, Stahl en 3M. De host was Robert Koloszewski, senior accountmanager bij Breemes. Arthur Rooze, de spreker, heeft meer dan 25 jaar ervaring met explosieveiligheid. Hij was bereid om alle mogelijke vragen over ATEX te beantwoorden.

Bekijk de opname van dit webinar en maak kennis met de mogelijkheden voor (verplichte) preventie, inclusief benodigde tijd, mensen en producten, zodat je een goede afweging kunt maken tussen investeringen en veiligheid. 

Partners van dit webinar

De gidsen voor dit webinar zijn:

Robert Koloszewski



Robert heeft jarenlang ervaring als technisch-commercieel afgevaardigde. Sinds 2011 is hij werkzaam bij Breemes als senior accountmanager. Zijn doel is zijn klanten zo veel mogelijk te ontzorgen. In zijn rol krijgt hij veel verschillende vragen op zich afgevuurd, waaronder over ATEX. Op 1 maart is het de beurt aan Robert om vragen te stellen! Op basis van jullie input zal hij Arthur het hemd van het lijf vragen.          

Arthur Rooze



Arthur Rooze houdt zich al meer dan 25 jaar met explosieveiligheid bezig. Sinds 2005 is hij senior consultant ATEX expert; voorheen bij D&F Consulting, tegenwoordig bij het team Process Safety binnen Kader Consultancy & Interim. In 2008 schreef hij samen met Gerd-Jan Frijters en Jacko Scholten het boek ‘Explosieveiligheid in 100 vragen’, met het oog op de toen geldende ATEX 137-richtlijn.

 


 

Safety First landing page
Bekijk meer informatie op de Safety First pagina over onze partners, het laatste nieuws en evenementen!
Naar de Safety First pagina!
 
  • NEWS
    15.11.2024
    Leuze - To the “PIN” point!
    Als je op zoek bent naar oplossingen voor uiteenlopende toepassingen, dan ben je bij Leuze aan het goede adres. Of het nu gaat om hoge precisie of extreme omgevingscondities zoals reinigingsprocessen, diepvriesomgevingen of zeer snel schakelende sensoren—Leuze biedt altijd een passende oplossing.
    Lees verder
  • NEWS
    13.11.2024
    Danfoss - De iC2-Micro programmeren
    iC2-Micro is verkrijgbaar met een snelle adapter voor PC-programmering, zelfs zonder netvoeding. Deze frequentieregelaar heeft Smart Logic Controller (SLC) voor eenvoudige aanpassing en is UL LZGH2/8 gecertificeerd voor gebruik in systemen met A2L-koelmiddelen.
    Lees verder
  • NEWS
    08.11.2024
    ABB - Hulpcontacten voor AF-magneetschakelaars
    Met de AF-serie magneetschakelaars biedt ABB een compleet assortiment accessoires, thermische of elektronische overbelastingsrelais en aansluitaccessoires. Nieuw in het programma is het 2-polige hulpcontact voor montage aan de voorzijde dat speciaal is ontworpen voor AF-schakelaars tot 100 A.
    Lees verder
  • NEWS
    08.11.2024
    Schneider Electric - TeSys island
    TeSys island van Schneider Electric is de volgende generatie motorbesturing/vermogenssturing waarmee machines en apparatuur intelligenter, proactiever en diagnostisch worden. De integratie van TeSys island in besturingspanelen bespaart kostbare tijd en middelen en stelt paneelbouwers in staat om apparatuur sneller, tegen lagere kosten en met verbeterde functionaliteit te leveren.
    Lees verder