TCO

Hoe maakt u uw vaste kosten weer variabel?

Total Cost of Ownership (TCO) heeft betrekking op alle kosten, gelinkt aan het verkrijgen en het gebruik van een dienst of product. Niet wélke producten koopt u, maar hoé koopt u ze, is hier de vraag. Hoe gebeurt de receptie, de stockage, de uitgifte? Wat is uw voorraadwaarde? Wat kan preventief onderhoud veranderen aan uw MRO-verbruikspatronen en volumes? Hoeveel honderden facturen met een totaalwaarde van (veel) minder dan € 250 per factuur passeren langs uw dure administratie?

Het aankopen en beheren van (doorgaans laagwaardige) MRO- en OEM-producten is voor vele ondernemingen tot op de dag van vandaag een ondoordringbaar bos aan codenummers, producten, logistieke oplossingen, leveranciers en vooral steeds weerkerende menselijke handelingen. De vragen dienen dus te worden gesteld bij de “verborgen” kosten. Welke zijn dit, wanneer treden ze op en hoe kunnen ze weer zichtbaar worden gemaakt?

Om een betrouwbare partner te zijn die u hierbij kan bijstaan, dient men te beschikken over veel industriële ervaring, een brede kijk op het hele proces (inclusief maintenance, boekhouding, ICT,…) en over de mensen en de middelen. Dé kracht van Breemes is onder meer die expertise om zulke Change trajecten te implementeren.

Wilt u hierover meer weten? Onze Business Development Manager zal u graag verder informeren.