SIRIUS 3RW5-softstarters

Rekent u al op de SIRIUS 3RW5-softstarters van Siemens om uw elektrische motoren lang en betrouwbaar te laten werken? Voortaan kunt u deze componenten nog veelzijdiger inzetten, dankzij hun nieuwe size 5-range en bijkomende communicatiemodules.

Met 3RW5-softstarters bepaalt u traploos het startkoppel van en de stroomtoevoer naar een elektrische motor. Deze laatste komt dan langzaam aan exact onder de spanning te staan die nodig is om uw machine met de gewenste kracht en snelheid aan te drijven. Daardoor starten de motor en dus de installatie zacht, makkelijk en efficiënt, zonder mechanische belasting of voltagedips. Met de nieuwe size 5-range van de 3RW55-softstarter start u ook elektrische motoren met een output tot 1200 kW zacht op.

Flexibelere communicatie

De 3RW5-softstarters vallen vandaag nog soepeler te verbinden met hogere netwerken, dankzij drie nieuwe communicatiemodules :

de PROFINET High Feature-module voor communicatie via Process Field Network, de open standaard voor het industrieel ethernet, de Modbus RTU , het open protocol Modbus Remote Terminal Unit, en Ethernet IP, Ethernet Industrial Protocol voor realtime ethernet. Dankzij deze communicatiemodules vallen de 3RW5-softstarters makkelijk te integreren in een TIA-automatiseringsomgeving. Daardoor kan de softstarter zijn data doorsturen naar de cloud, bijvoorbeeld ons IoT-besturingssysteem MindSphere.

Efficiënt en robuust

De 3RW5-softstarters bevatten hybride switchingtechnologie. Wanneer de motor start, worden de componenten via vermogenshalfgeleiders bediend, voor een precieze en gerichte controle over de startstroom. Daardoor zijn de softstarters bijzonder (kosten-) efficiënt. Verder is de elektrische opbouw van de 3RW5 zeer robuust, zodat hij steeds optimaal blijft werken, ook wanneer de voltages van de lijntoevoer schommelen.

Veelzijdig inzetbaar

Deze softstarters kunt u in heel wat toepassingen inschakelen: voor de uiterst betrouwbare aandrijving van pompen en ventilatiesystemen over compressoren en transportbanden tot zelfs productie-installaties.