ATV320 IP6x snelheidsregelaar

ATV320 IP6x snelheidsregelaar, de nieuwste telg in de Altivar Machine familie

Naast de IP20 "Book" en "Compact" versies beschikt de Altivar Machine ATV320 reeks nu ook over een IP6x versie.
Deze reeks werd speciaal ontworpen voor toepassingen waar een hoge beschermingsgraad wordt vereist, zoals in stofrijke omgevingen.

ATV320 IP6x is beschikbaar voor monofasige motoren tot 2,2kW en driefasige motoren tot 7,5kW in 2 uitvoeringen:

  • IP66: Uitvoering zonder lastschakelaar
  • IP65: Uitvoering met geïntegreerde Vario lastschakelaar

De ATV320 IP6X snelheidsregelaars zijn voorzien van een koellichaam voor "natuurlijke" afkoeling van het vermogen gedeelte; dus zonder uitwendige ventilator waardoor het onderhoud tot een minimum wordt herleid.

Even veelzijdig als de rest van de familie

Voor asynchrone en synchrone motoren in open loop Geïntegreerde safety: STO (tot SIL3 / PLe), SS1, SLS, SMS, GDL Standaard voorzien van Modbus en CANopen communicatieprotocol. Voor toegang tot het gros van de industriële netwerken kan één van volgende communicatiemodules worden toegevoegd: Modbus/TCP - Ethernet/IP, PROFIBUS DP V1, DeviceNet, EtherCAT, POWERLINK of PROFINET Aanpasbare en flexibele toepassingsgerichte functies met ATV Logic (tot 5 functieblokken)

Personaliseer uw snelheidsregelaar

ATV320 IP6x heeft de mogelijkheid te worden uitgerust met 1 of 2 elementen uit de Harmony Ø22mm familie; bijv. drukknoppen, signaalgevers, potentiometer of noodstop. De nodige markeringen/voorboringen zijn hiervoor reeds aangebracht op de behuizing zodat u snel en precies te werk kan gaan. Op die manier voegt u functionaliteiten toe naargelang de toepassing waarin de snelheidsregelaar wordt gebruikt.

In de uitvoering IP66 (deze zonder Vario lastschakelaar) kan daarenboven een motorbeveiliging uit de TeSys GV2 familie worden geïntegreerd met verlengde draaibediening aan de buitenkant.

Vlotte en correcte aansluiting

De behuizing van de ATV320 IP6x is standaard voorzien van een wartelplaat met 6 voorgeboorde en afgedichte doorvoeren in verschillende diameters. Optioneel is ook een volle wartelplaat beschikbaar.
Een EMC conformiteitskit zorgt voor een aansluiting conform de EMC standaarden.

Onderdeel van EcoStruxure Machine

ATV320 is volledig geïntegreerd in Schneider Electric's EcoStruxure Machine via PLCopen-compatibele bibliotheken. SoMachine kan worden gebruikt om een complete machine te ontwikkelen, te configureren en in te stellen in één enkele softwareomgeving. Met behulp van FDT / DTM-technologie is het mogelijk om de Altivar Machine ATV320 snelheidsregelaars rechtstreeks in de SoMachine- en SoMove-software te configureren, te besturen en te diagnosticeren met behulp van dezelfde software brick (DTM).

Met een naadloze integratie onder dit platform profiteert de Altivar Machine ATV320 van het voordeel van kortere engineering- en ontwerptijden. De optionele op Ethernet gebaseerde communicatiemogelijkheden maken de regelaar toegankelijk voor productiegegevens op elk niveau van het automatiseringssysteem.