text.skipToContent text.skipToNavigation


CPX-HART module

te gebruiken als analoge in- en uitgang


 

Het bewezen CPX-platform is uitgebreid met de analoge module CPX-HART! Deze analoge module beschikt over vier kanalen die naar wens zijn in te stellen als input of output. Dit maakt het mogelijk de voordelen van analoge en digitale technologie te combineren in termen van robuustheid, configureerbaarheid en foutdiagnose. Bovendien is een device driver beschikbaar waarmee de CPX remote I/O zijn te verbinden met de veldbussen PROFIBUS en PROFINET.
 

Centraal bij Industrie 4.0 staat de communicatie tussen uiteenlopende technische elementen. Dit betekent direct dat de mogelijkheid om via verschillende protocollen te kunnen communiceren, een meerwaarde biedt voor machinebouwer en gebruiker. Onder andere om deze reden heeft Festo het bekende en beproefde IP65/67 CPX platform uitgebreid met een HART module.
 

HART

HART is de afkorting voor Highway Addressable Remote Transducer en betreft een protocol waarmee slimme veldinstrumentatie in de procestechniek is aan te sturen of te parametriseren. Hij is dan ook specifiek afgestemd op twee- en drie-aderige elementen zoals deze veel in de procestechniek worden toegepast. 
 

Het protocol maakt gebruik van een digitaal signaal dat gemoduleerd wordt op een 4 – 20 mA signaal en waarmee in twee richtingen kan worden gecommuniceerd. Op deze manier combineert de gebruiker de eenvoud, betrouwbaarheid en robuustheid van een 4 – 20 mA interface met de mogelijkheden van diagnose en eenvoudige parametrisering zoals deze horen bij een digitale interface. 
 

Met vier kanalen

De analoge CPX-HART module beschikt over vier kanalen die via DIL-schakelaars zijn in te stellen (configureren) als in- of uitgang. Deze in- en uitgangen kunnen schakelen bij 0 – 20 mA, 4 – 20 mA en 4 – 20 mA met HART protocol; afhankelijk van de gekozen module. Verder zijn tot vier secundaire HART variabelen (PV, SV, TV en QV) in de procescyclus op te nemen. Eventuele fouten worden weergegeven via leds en de diagnosemogelijkheden van CPX.
 

Tot slot is tevens een device driver beschikbaar waarmee de CPX remote I/O zijn te verbinden met een PROFIBUS of PROFINET koppeling.



 
 

Wellicht bent u ook hier in geïnteresseerd:

Festo servo aandrijving
Servo-aandrijving CMMT-AS/CMMT-ST en servo motor EMMT-AS. Compleet aandrijfsysteem, bestaande uit servo-aandrijving en servomotor, met naadloze connectiviteit in hardware en software
Lees hier verder
Schneider Electric TeSys Island
Het ontwerp, de bedrading en het inbedrijfstellen van motorstarters is een arbeidsintensieve taak. Om hierop in te spelen heeft Schneider Electric een revolutionaire oplossing ontwikkeld die de selectie, installatie, inbedrijfstelling en het onderhoud van motorstarters vereenvoudigt.
Lees hier verder
Pepperl - Fuchs IO-link
Fabrieken, producten en systemen worden meer en meer genetwerkt. Dit was een belangrijke aansporing tot de vastlegging van de Machine-to-Machine communicatienormen. In recente jaren heeft zich alvast één norm op de markt ingeburgerd: OPC UA.
Lees hier verder
Siemens Simatic RTU
Met de remote terminal units van SIMATIC monitort u de meest afgelegen meetpunten perfect vanaf afstand. En dat sinds kort in nog meer verschillende IoT- en lagestroomtoepassingen, dankzij de firmware-update naar V4.0 voor de RTU3000C-familie, én RTU3041C, de nieuwste telg uit dat portfolio. Een future proof remote terminal unit, door vele nieuwe productfeatures.
Lees hier verder