Breemes biedt wat de industrie verwacht

De Belgische markt van elektrotechnische groothandels is van oudsher voornamelijk gericht op de installatiebranche. Voor de industriële klanten die op zoek zijn naar een leverancier met een duidelijke meerwaarde in het dienstenbereik, is Breemes de beste partner.

Veroveren
Breemes maakt deel uit van de itsme organisatie en is op 1april 2011 in Zonhoven van start gegaan. De directie wordt gevormd door de gebroeders Breemans, geen onbekenden in de Belgische elektrotechnische wereld. Directeur Jo Breemans : “De industriële markt is competitief en kaptaalintensief. Dat maakt het moeilijk meteen een plaats te veroveren. Daarom wilden we op zoek naar een partner met dezelfde genen die ook op de industriële markt gericht was en die tegelijk een front- en backoffice meebracht zodat we die niet van de grond af hoefden op te bouwen. Breemes vond die partner in itsme". De processen, ervaring en kennis van itsme zijn volledig op de industrie afgestemd. Dit sluit aan bij de doelstellingen die Breemes zich heeft gesteld.

Hoge score
Breemes wil zich vanaf dag 1 onderscheiden door een persoonlijke aanpak met gekwalificeerde en betrokken medewerkers, die met geloof in eigen kunnen de klanten helpen om van hun onderneming een succes te maken. De beschikbaarheid van een op de industrie afgestemd assortiment en een nationale dekkingsgraad stellen Breemes in staat het hoge serviceniveau te halen dat de industrie verwacht. itsme speelt hierbij een belangrijke rol. Jo Breemans: “Breemes is eigenlijk een kleine landelijke organisatie die door ondersteuning van een sterke partij als itsme bij onder andere marketing en SAP toch op grote schaal kan opereren. Daarnaast kunnen we door de itsme Solutions ook in het dienstenbereik een hoge score behalen.”

Ontzorgen
Een nationaal distributiecentrum, een 24-uursdienst, een systeem van dedicated vervoer en de inrichting van VMI-systemen stellen Breemes in staat om ook op logistiek gebied een belangrijke bijdrage te leveren aan het ontzorgen van haar klanten. Een sterk netwerk van partnerleveranciers helpt Breemes in haar aanpak en ondersteuning naar de industriële markt. “De signalen vanuit de markt op de start van Breemes zijn positief”, zegt Jo Breemans, “onze industriële klanten zochten naar een alternatief. Breemes is dat alternatief.”

 

De gebroeders Breemans