Breemes nieuwe elektro distributeur voor de industrie in België

De gebroeders Jo, Raf en Frank Breemans introduceren een nieuw initiatief in de toelevering van elektrotechnische componenten en diensten aan industriële eindgebruikers en machinebouwers in België. Zij hebben daarvoor aansluiting gevonden bij itsme.

De focus van Breemes is duidelijk: het industriële segment. De ambitie is ook duidelijk, zo licht directeur Jo Breemans toe: ‘Industriële klanten hebben specifieke eisen en wensen voor de levering van elektrotechnische componenten, systemen en logistieke oplossingen. Door onze ervaring en praktische kennis van techniek en logistiek willen we meer betekenen voor deze klanten dan ‘alleen’ de levering van componenten op de juiste plek tegen de juiste prijs.’

Breemes zal op 1 april haar deuren openen. Een team van betrokken en ervaren medewerkers heeft er zin in en werkt gericht aan de voorbereidingen. ‘Want,’ zo zegt Jo Breemans, ‘we willen onze ambities vanaf de eerste dag waarmaken.’

Door de aansluiting met itsme kan Breemes direct innovatieve en bewezen oplossingen in logistiek en e-business aanbieden, ondersteund door eigen ontwikkeling in SAP. Ook opleidingen op het gebied van industriële automatisering vormen een waardevolle toevoeging aan de diensten die Breemes haar klanten kan bieden.

Volgens chairman of the board Peter Leeflang is de toevoeging van levermogelijkheden voor de Belgische markt een natuurlijke stap voor itsme: ‘Net als bij onze ondernemingen in Duitsland en Roemenië, is dit initiatief ingegeven door de wens van onze klanten om ook buiten Nederland te kunnen bouwen op onze erkende kwaliteit. We zullen onze strategie om mee te gaan in de ontwikkeling van industriële klanten dan ook verder intensiveren’.

Hij verwacht daarom dat de groep naast Roemenië, Duitsland en België in nog meer landen actief zal worden. Daarnaast zal de groep haar levermogelijkheden voor industriële produkten uitbreiden. Vandaar ook dat de naam Gerimex in de loop van 2011 zal worden gewijzigd in itsme, een afkorting die staat voor Industrial Technology and Supply for Mechanical and Electrical.

Over itsme
De industriële toeleveranciersgroep itsme biedt haar klanten in Nederland leveringen en diensten via ES Elektro en Hoogland-Mennens, dat in 2008 werd overgenomen. Begin 2010 werd Schultz + Erbse in Hagen, Duitsland gekocht. In Roemenië is Gerimex actief via dochter ES Elektro Romania. itsme heeft een jaaromzet van circa € 200 miljoen, 520 medewerkers en een dekkend netwerk van 22 vestigingen in Nederland, Duitsland en Roemenië.

itsme richt zich met een gevarieerd aanbod van elektrotechniek en werktuigbouw op industriële eindgebruikers, machinebouwers en technische installateurs. De itsme bedrijvengroep onderscheidt zich in de markt doordat haar werkmaatschappijen aantoonbaar oplossingen bieden die exact aansluiten op de behoeften van hun klanten. Alle itsme-bedrijven delen hetzelfde verlangen hun klanten optimaal te ondersteunen en zo werk uit handen te nemen.

Over ES Elektro en ES Elektro Romania
ES Elektro, de grootste zelfstandige elektrotechnische groothandel van Nederland, is marktleider in de toelevering van elektrotechnische componenten en bijbehorende diensten aan industriële eindgebruikers, (toeleveranciers van) machinebouwers en technische installateurs. Op de 17 vestigingen in Nederland en Roemenië vinden klanten 320 technische gesprekspartners, betrokken bij de processen van hun klant.

Het bedrijf onderscheidt zich vooral door klanten te voorzien van maatgesneden oplossingen in techniek en logistiek. Zo vereenvoudigen meer dan 170 klanten met het zeer efficiënte en volledig geautomatiseerde 2BIN systeem het beheer van materialen en de voorraad, waardoor besparingen tot 80% worden gerealiseerd. Ook kunnen klanten zich hierdoor beter toeleggen op hun kernactiviteiten. Deze dienst wordt ook aangeboden in samenwerking met zuster Hoogland-Mennens. Daarnaast biedt het bedrijf klantspecifieke orderverwerking en flexibele logistiek, met als ruggengraat het Distributiecentrum in Raamsdonksveer.

ES Elektro ondersteunt innovatieve techniek. Jaarlijks volgen meer dan 1.300 klanten opleidingen Industriële Automatisering bij het bedrijf. Twintig medewerkers bieden een deskundige Helpdesk en Consultancy bij ingebruikname en beheer van automatiseringssystemen voor fabriekstoepassingen.

www.eselektro.nl

Over Hoogland-Mennens
Hoogland-Mennens (hofleverancier sinds 2001) is al meer dan 130 jaar een begrip in Zuid-West Nederland. Een uniek brede combinatie in industrieële toelevering van onder andere aandrijftechniek, gereedschappen en machines, bevestigingen en persoonlijke bescherming. Met circa 70 medewerkers en drie vestigingen in Dordrecht, Rotterdam en Maastricht heeft Hoogland-Mennens als allround leverancier van industrial supplies de belangrijkste marktpositie in de wijde regio Drechtsteden/Rijnmond met grote industriële afnemers in de scheepsbouw, de baggerindustrie, installatiebedrijven, metaalverwerking en chemie.

www.hooglandmennens.nl

Over Schultz + Erbse
Schultz + Erbse heeft als elektrotechnische groothandel een toonaangevende positie in de toelevering van industriële componenten en bijbehorende diensten in het Ruhrgebied en het Sauerland. Al sinds de oprichting in 1919 kenmerkt het bedrijf zich door verkoop van en advies over innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten en oplossingen.

De diensten van de 50 medewerkers van Schultz + Erbse passen zich naadloos aan bij de individuele behoeften van klanten. Vanuit de filosofie dat alleen succesvolle klanten tevreden klanten zijn, zoeken de gedreven medewerkers met hun klanten zonder omwegen naar de beste oplossingen.

www.erbse.de